tisdag 11 oktober 2016

Tips för säljare.

Tips inför att sälja på marknaden .

Köp bra tejp att märka upp kläderna med, markeringstejp eller frystejp. Prova gärna tejpen genom att sätta tejpbit på ett plagg, avvakta ett dygn och se om tejpen ff sitter som den ska- då är det en bra tejp :-)
Märk kläderna på framsidan av plagget, skriv ditt säljnr, ringa in det, skriv pris, storlek och ev märke. Dyrare saker märkes med fördel på två ställen, ex jackor kan märkas fram på bröstet och även i jackan vid kragen.
Skor- Märk båda skorna med tejp, sätt fast skorna i varandra antingen genom att trä ett snöre i dem (i hällor eller snörhålen) eller tejpa runt dem. Detta då skor ofta blandas ihop annars då det är MYCKET skor. Skriv gärna innemått på tejpen om det går att mäta.
Samla ihop mindre grejer till ett paket, ex lego i påsar efter färg eller sort. Små bilar kan läggas i hop i ett och säljas som paket. Strumpor likaså.
Förbered hemma genom att lägga alla plagg i storleksordning i påsar/kartonger. Personligen tycker jag det underlättar massor att lägga samma storlek i en påse och märka påsen med storleken så kan man snabbt lägga ut/hänga upp på rätt storlek.
Vet ni att ni har mycket att sälja är mitt bästa tips att komma i god tid och börja lägga fram då det ofta tar längre tid än man tror att få allt på plats. :-)
I bloggen finns en lokalöversikt vart de olika sakerna och kläderna ska placeras.
Känns det tungt att märka upp och sortera? Sätt barnen i arbete med att skriva på tejpen. Eller sätt på din gamla favoritmusik och skråla med i låtarna medans du märker. Att sitta framför en film på tv och märka är också ett bra tips.